Muškát moravský
Muškát moravský z ročníku 2022 vás zaujme světlejší barvou lipového květu a okouzlí svěží vůní plnou citrusů, kde se mísí bergamot s mandarinkou, doplněné jemně muškátovým aroma a nádechem medu v závěru. Tento Muškát je živý a hravý – lehký zbytkový cukr a šťavnatá citrusová kyselinka se spojují v zábavnou, vyváženou chuť, která se zakončí jemným kořenitým tónem. Perfektní volba pro každou příležitost, kdy toužíte po něčem jedinečném a osvěžujícím.
Muškát moravský z ročníku 2022 vás zaujme světlejší barvou lipového květu a okouzlí svěží vůní plnou citrusů, kde se mísí bergamot s mandarinkou, doplněné jemně muškátovým aroma a nádechem medu v závěru. Tento Muškát je živý a hravý – lehký zbytkový cukr a šťavnatá citrusová kyselinka se spojují v zábavnou, vyváženou chuť, která se zakončí jemným kořenitým tónem. Perfektní volba pro každou příležitost, kdy toužíte po něčem jedinečném a osvěžujícím.
Víno je zástupcem edice Flower line, o které samo vinařství píše: "Přívlastková vína této řady jsou založena na primární odrůdové aromatice jednotlivých odrůd. Jedná se o vína projevující se ovocitostí, svěžestí a šťavnatostí, vždy spolu se zachováním plnosti."
Víno je plněno do tmavých lahví tvaru Bordeaux. Viněta na první pohled odkazuje na bohatou historii vinařství v oblasti produkce. V horní části nalezneme honosné logo, níže pak také pečeť a obrázek byliny. Celá viněta je laděná do kombinace černé, zlaté a krémové barvy. Výjimku tvoří název odrůdy, který je červený.
Produkt obsahuje oxid siřičitý.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Tiché víno |
---|---|
Barva: | Bílé |
Jakostní zatřídění: | Pozdní sběr |
Odrůda: | Muškát Moravský |
Ročník: | 2022 |
Vinařství: | Mikrosvín |
Zbytkový cukr: | Polosuché |
Země původu: | Česká republika |
Oblast: | Morava |
Podoblast: | Slovácká |
Alkohol: | 11,5 % |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Mikrosvín má svou "základnu", sklípek, nebo spíše sklep, na naše poměry, v Dolních Dunajovicích.
Roční výroba činí přibližně 250 000 litrů vína, na které obhospodařuje 520 ha vinic, ze kterých pro vlastní potřebu vybírá pouze nejlepší hrozny.
Vinařství dbá na šetrný přístup ke krajině. Veškeré hrozny z vinic hůře přístupných pro mechanizaci jsou manipulovány ručně, bez zásahů do přírodního rázu okolí. Ruční manipulace je samozřejmá také pro hrozny s předpokladem vysoké kvality vína.
Mikulovská oblast je typická vápenatým podložím, které omezuje růst révy a koncentruje kvalitu. Hrozny odtud dávají pikantní, hutná a kořenitá vína s ovocitým charakterem. Vysoce vyzrálé krozny přecházejí do medových tónů a mají botritický charakter.
Od roku 2019 se Mikrosvín pravidelně umisťuji mezi nejlepšími třemi v soutěži Vinař roku.